Syksy 2012

Syyskausi on käynnistynyt kenttätutkimusten merkeissä.

Osahankkeessa 1a muodostui kevään aikana kOuluTV-opettajaverkosto, jonka jäsenet toteuttavat opetuksessaan digitarinoita tai -videoita. Verkosto kokoontui keväällä kahdesti jakamaan ideoita, videoita ja kokemuksia sekä kehittämään yhteisiä käytänteitä ja osaamista. Uudet tulokkaat ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Syksyn aikana käynnitetään oppijalähtöisen kuvallisen sisällöntuotannon tekemiseen ja julkaisemiseen liittyvien ilmiöiden tutkimus. Lisäksi verkoston voimin on tarkoitus kehittää yhteisöllisesti DV/DT-sisällöntuotannon käytänteitä. Tervetuloa tutustumaan kOuluTV-kanavaan, jossa on jo kuutisenkymmentä oppilaiden tekemää kuvallista tuotosta! Kanavalta voi myös tilata syötteen, joka ilmoittaa uusista videoista. Osahankeessa 1b toteutettiin tutkimus, jonka tavoitteena on edistää lapsi- ja nuorisotyöntekijöiden sosiaalisen median käyttötapoja ja -taitoja sekä kehittää yhteisöllisiä sosiaalisen median toimintamalleja.

Osahankkeessa 2 toteutettiin  keväällä ensimmäinen aineistonkeruuvaihe liittyen tutkimusteemaan Lasten hyvinvointi teknologiaperustaisissa oppimisympäristöissä. Syksyn mittaan käynnistyy aineistonkeruun jatkovaihe. Toinen osatutkimus liittyen monikielisten ja -kulttuuristen lasten lukemaan ja kirjoittamaan oppimiseen käynnistyi huhtikuussa. Tutkimuksen aikana on tarkoitus kehittää mm. NFC-teknologiapohjaisia oppimispelejä tämän päivän monikulttuuriseen monitekstitaitojen oppimiseen.

Osahankkeessa 3 observointi- ja analyysijärjestelmän mittausmodaliteetit synkronoiva ohjelmisto valmistui, ja järjestelmää päästiin testaamaan osahankkeen 2a kenttätutkimuksessa. Järjestelmän käyttökoulutus järjestetään syksyn aikana.

Meidät löytää nyt myös Facebookista http://www.facebook.com/fsr2ndWave

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: